Van Ed tot Ed at Night


Ed(ward) Linger beleefde zijn muzikale geboorte in zijn tiener jaren. Ed, gezegend met onder andere een muzikale broer, kreeg een gitaar en stond drie maanden later klaar voor zijn eerste optreden.  Voor 500 man leerde Ed, als muzikant, zijn eerste les. Het publiek wilde feest en Ed wilde het feestje meevieren. “Go with the flow” was vanaf dat moment het motto.

“Puur en echt”. “Geen poespas, maar eerlijk en oprecht muziek maken”.

Wat deed Ed at Night hiervoor?

De vraag is, wat deed Ed at Night niet? Ed werd heel divers geschoold en speelde met de grote jongens in Nederland. In meer dan tien jaar als professioneel muzikant maakte Jan Akkerman, Debby Sledge (van Sister Sledge), Marjolein Keuning, Trafassi, Lee Towers, Snap en nog vele anderen gebruik van de muzikale kwaliteiten van Ed. Met een 9 koppige formatie, Funk Schmunk, tourde Ed door Azie. Met de viermansband, Stick to the Lips, liep Ed het Nederlandse clubcircuit af. Ed speelt alweer geruime tijd “solo” met zijn one-man-showband Ed at Night. Dat vindt plaats op allerlei soorten gebeurtenissen, evenementen, bruiloften, partijen, feesten, jubilea, festivals en andere happenings…

Wat is Ed at Night?

Ed at Night is een one-man-showband. Dat wil zeggen een orkest op zich, met passie!  Bij Ed at Night is het (brede) repertoire een van de belangrijkste “showelementen”. Alles wat u hoort, is Ed at Night zelf. Puur en ongecompliceerd. “Karaoke” en “playback” zijn woorden die niet bij Ed at Night passen, om de eenvoudige reden dat Ed at Night het meeste zelf heeft ingespeeld en/of heeft bewerkt.  Ed at Night speelt alles zelf. Drums, bas, toetsen, gitaarsynthesyzer en achtergrondzang. Alle partijen zijn door Ed at Night zelf ingespeeld en gezongen. Dat maakt Ed at Night tot een “live-feel-band.” Er staat een man, maar iedereen hoort en voelt een volwassen band. Dit zal als reden hebben dat Ed at Night niet meezingt met een doorsnee achtergrondtape…….maar het gevoel zelf heeft opgewekt tijdens het inspelen.

Waar speelt Ed at Night?

Ed at Night speelt waar en wanneer dan ook. Van bedrijfsfeestjes, promotie feesten of partijen, bruiloften/ huwelijken, hockey-, voetbal-, golf- of tennis party’s of een feestje in je tuin of huiskamer, 12,5/25/40 jarige jubilea, tijdens grote en kleine evenementen in de kroeg en/of op festivals….Met Ed at Night is elk feest een leuke verrassing!  Ed at Night is van alle markten thuis, zo lang het maar echt is en soul heeft. Maar… Wie smartlappen mooi vindt, moet wachten tot Ed at Night die, in de pauze van zijn sets, op verzoek, speciaal voor u draait. Ed at Night vindt alle muziek een bepaalde charme hebben, maar een dergelijk repertoire past echt niet bij hem.

Hoe ziet een avond Ed at Night eruit?

De ‘set up’ van een volledig optreden van Ed at Night, bestaat uit drie sets (met gegarandeerd drie uur feest). Een set rustig, een set wilder en een set knallen. Het is ook mogelijk om Ed at Night een uur extra in te huren om zijn DJ activiteiten te vermengen met het standaard live gedeelte om de partij completer te maken. Check de video- en geluidsfragmenten op de site. Deze geven u een indruk van welke nummers Ed at Night zoal speelt.

ed

Is Ed at Night er alleen voor feest?

Ja, en nee.  In principe gaan we er van uit dat (live) muziek de “sfeer” zal maken. Daarom is het voor de hand liggend dat het repertoire zo breed mogelijk is en up to date blijft.  Het kan dus heel goed zijn dat u Ed at Night in zal huren voor een huwelijk, tuinfeestje, jubileum en/of andere feestelijke partijen (zie suggesties voor partijen en evenementen) waarbij Ed at Night meer dan geschikt zal blijken.  Easy listening is Ed at Night’s “middle name”. Ed at Night speelt en praat een intiem diner bij elkaar zodat smakelijk eten ook echt smakelijk eten is. De kracht van Ed at Night is zijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Wat kost Ed at Night?

Ed at Night hanteert een vriendelijk tarief. Voor alle producten die Ed at Night levert zijn vaste tarieven vastgesteld. Neem voor meer informatie contact op met Ed at Night tel.(binnen NL) 0630533000 of info@edatnight.com de mogelijkheden en het bijbehorende tarief te bespreken.  De afgesproken prijs wordt bekrachtigd met een door beide partijen getekende overeenkomst en een factuur.  Geluid en licht regelt Ed at Night zelf (tot 150 man). Geen poespas, geen valkuilen en geen verrassingen. De enige verrassing is Ed at Night zelf!

Ed at Night op verzoek

Het repertoire van Ed at Night bestaat uit grofweg 150 nummers. Het repertoire word normaal gesproken per partij of evenement  door Ed at Night zelf samengesteld. “Immers is de muziek een belangrijk element voor uw zorgvuldig bedachte en /of lang naar uit gekeken evenement”.  Ed at Night vertelt wat er is veranderd in de laatste paar jaren tijdens het bestaan van Ed at Night.  Tegenwoordig biedt Ed at Night verschillende acts aan:

  • Ed at Night inclusief een avond plaatjes draaien
  • Ed at Night plus ingehuurde DJ
  • Stageboarders (de in 2015 opgerichte band, hier binnenkort meer over).

Tevens kunt u alle activiteiten van Ed at Night volgen via Facebook. Wordt lid van de Facebookpagina Ed at Night!  Ed at Night one-man-showband is een uniek gegeven op zich, omdat Ed at Night als one-man-showband gitaar speelt en daarbij zingt met eigen gemaakte back up tape of soms een ‘gekochte’ versie.  De band Stageboarders!  Deze bestaat uit een drummer (Arno Masse) en bassist (David de Marez Oyens) en Ed at Night (maar zonder orkestband). De band kan ook uitgebreid worden met een zangeres of andere extra muzikanten.  De bassist is docent op een conservatorium en ook Ed at Night zijn netwerk is zeer groot om helemaal danwel zo veel mogelijk te leveren wat de klant besteld. Het repertoire is wat meer gericht op Blues, Rock, Reggae, eigen liedjes/ nummers, ‘n beetje Zuid- Amerikaans en vooral veel classics en Soul. Kortom ‘Rocken tot BAM!’ We spelen Live.  Voor alle acts geldt 3x 45 minuten live muziek en de rest van de tijd (binnen 3 uur) wordt alle ruimte (mits gewenst) opgevuld met het draaien van muziek.  We hebben tevens altijd een DJ ‘stand by’staan voor degenen die dat willen. Dus daarin kunnen we u ook tegemoet komen. Deze DJ kan aan alle acts toegevoegd worden.  We hebben zelf geluid tot 150 à 200 genodigde en hebben standaard een mooi aantal lampen op ons gericht. Extra licht en geluid is tevens prima te boeken via Ed at Night.

Contact opnemen met Ed at Night

0630533000
e-mail: info@edatnight.com
Facebook: Ed at Night

Vragen?

Mochten er vragen zijn omtrent dit super (leuke) project van ons?

Dan kun je bellen 0630533000 of mailen naar info@edatnight.com